Gentrificarea antrenează tranzacțiile de mii de euro în sectoare periferice

Gentrificarea antrenează tranzacțiile de mii de euro în sectoare periferice

Capitala este traversată de trenduri imobiliare antrenate de mișcările din piață. Nevoile, dar și comportamentul de consum al bucureștenilor duc la dezvoltarea unor sectoare în detrimentul altora, însă interesant este faptul  tocmai cele nevizate de dezvoltatori ajung  devină “perlele” Bucureștiului.

Ce este gentrificarea și cum influențează tranzacțiile imobiliare din sectoarele periferice ale Bucureștiului

Gentrificarea constă într-un proces de rejuvenare a unor cartiere nemodernizate prin absorbția unui flux de rezidenți înstăriți ce stimulează o creștere valorică a proprietăților. Acești locuitori noi, mai bogați, investesc timp și bani în proprietățile achiziționate, îmbunătățind noile cartiere și mărind prețurile și chiriile.

Pe măsură ce se înregistrează aceste schimbărimai multe sectoare sunt luate în vizor de dezvoltatori. Astfel, terenurile de la marginea Bucureștiului ajung în atenția acestora.

Privind în retrospectivăuna dintre transformările semnificative ale suburbiilor bucureștene a fost faptul  veniturile locuitorilor au crescut semnificativ, deoarece aceștia devin mai bine educați și au locuri de muncă mai bine plătiteca urmare a venirii marilor corporații în zonele de Nord și de Sud. Prin urmare, una dintre premisele pentru identificarea unei locații gentrificatoare, una în care valorile proprietăților vor crește peste medie, constă în identificarea suburbiilor unde veniturile cresc, sporind capacitatea bucureștenilor de a-și permite  plătească prețuri mai mari pentru o garsonieră sau un apartament cu două sau trei camere.

Datele oficiale încurajează tranzacțiile elitiste de la marginea Capitalei

Datele recensământului arată că, în timp ce creșterea salariilor a fost lentă în ultimii ani, există câteva sectoare unde salariile au crescut cu 40 – 50% mai mult decât media statului. Veți descoperi că aceste suburbii se prezintă printr-o serie de alte caracteristici de identificare a gentrificării, cum ar fi cafenelele sau restaurantele de top, precum și hipermarketurile, unde populația mai înstărită poate cheltui sume importante zi de zi. Prin urmare, secretul identificării gentrificării implică cercetarea locațiilor în care se schimbă, în același timp, un număr de factori economici.

Ce spun agențiile imobiliare despre prețurile mai mici din anumite sectoare?

Unii agenți imobiliari susțin  prețurile scăzute ale unor apartamente cu aceleași facilități față de cele din alte sectoare depind de infrastructurăfacilități sau transport public. Spre exemplu, prețul unui apartament de lux dintr-un complex rezidențial nu este justificat doar de finisaje și utilitățici și de poziționare și accesul facil (sau nu) la mijloacele de transport în comun, la parcări subterane și supraterane sau drumuri recondiționate.

Unele dintre principalele motoare ale dezvoltare ale unui Sector periferic sunt, așadar, proximitatea de centrul orașului și utilitățile necesare unei rutine lejere, facilități de dorit, cum ar fi un transport public bun, un centru comercial voluminos, case vechi mai atractive (recondiționate), zone în care organele competențe investesc în programe de infrastructură locală.

Cum identifică bucureștenii potențialul de dezvoltare al unui sector mărginaș?

Unii dintre pașii pe care îi puteți lua în calcul pentru a găși un sector care se îmbunătățește este să întreprindeți o analiză a ultimului an. Veți ști de cum ajungeți în sectorul dorit după mersul comercial întreprins de dezvoltatori și investitorii din retail. Spre exemplu, un indicator îl reprezintă faptul că aceștia vor cheltui sume mari de bani pentru renovarea sau extinderea locuințelor lor. Natura magazinelor se schimbă și ea. Sălile de fitness își extind serviciile cu cele mai solicitate pachete prezente în cartierele de lux. Cafenelele și restaurantele își actualizează meniurile cu delicii fine împrumutate din meniurile de top.

În calitate de investitor imobiliar, dacă veți alege alege o zonă care trece prin gentrificare, una care se deplasează de la o cerere la altă, puteți beneficia de creșterea sa accelerată. Iar vestea bună este că nu trebuie să vă impuneți un deadline pentru investiție, întrucât procesul de gentrificare durează, în anumite cazuri, până la câteva decenii. Cu toate acestea, pentru că o suburbie antrenează un stil de viață modest nu înseamnă că este destinată să devină următoarea zonă de dezvoltare a Capitalei. În unele Sectoare vom regăsi spații locative mai ieftine dintr-un motiv bine definit, care nu se va îmbunătăți datorită diferiților factori socio – economici.

Publica un comentariu